Canada dag 2: Montréal

Jetlag is a bitch, ik zeg het u. Het was half tien tegen dat ik sliep, maar om vier uur was ik dus al wakker. Nu, 6.5 uur slaap is niet uitzonderlijk voor mij, ik heb niet zo veel nodig, maar vier uur is algelijk wat vroeg… Ik werkte dus wat aan de achterstand van mijn blog, las een beetje (en werkte dus wat aan de achterstand van mijn doel van 50 boeken op een jaar) en nam tegen half zeven een douche. Het hotel is niet super, en zoals Bart het stelde: “Het lijkt wel alsof iemand manueel de emmers water de trap op moet dragen” maar zo erg is het niet. De bedden zijn goed, de geluids- en lichtisolatie ook, en de wifi is zelfs prima.

Bart had nog een videomeeting om zeven uur, en tegen half acht begonnen ook de kinderen stilaan wakker te worden, oef. Nog wat later zaten we hier beneden in de koffiebar. Het hotel heeft geen eigen ontbijtruimte, maar op de benedenverdieping is er een fijne koffiebar waar je ook croissants en yoghurt en zo kan krijgen en dan ook apart gewoon betaalt. BTW, de medium koffies zijn er groot. Echt groot.

Na het ontbijt liepen we terug naar boven om nog wat te lezen/bloggen/rusten/wakker worden, Bart deed nog een afgesproken telefoontje om tien uur, en we vertrokken te voet doorheen de buurt richting Place des Arts en zo verder naar de oude stad en de haven, terwijl we gewone geocaches en labcaches zochten. Om acht uur was het nog frisjes en eigenlijk waren we allemaal te warm gekleed: het werd vlotjes 27 graden. Die warmte, gecombineerd met de jetlag, zorgde ervoor dat Merel zich al helemaal flauwtjes voelde tegen half twaalf.
Wolf loodste ons dan vlotjes richting een uitstekende Italiaan, Marcella, waar we prima gegeten hebben in een iets te enthousiaste airco.

En toen gingen we verder naar het water, waar we een van de pieren op liepen en tickets kochten voor de Tour du vieux Port de Montréal met een prachtig uitzicht.

 

We bleven nog even langs het water lopen en gingen toen iets drinken op de Place Jacques Cartier, een bijzonder gezellig plein aan het stadhuis met een excellent terras in de schaduw en uitstekende zeteltjes. Maple syrup ijs, het is ne keer wat anders.

We liepen verder, opnieuw naar boven door het Quartier Latin richting le Plateau Mont Royal, met een tussenstop in een parkje om daar eventjes te rusten en te liggen. De wijk Plateau Mont Royal was ons aangeraden en wordt ook wel overal vermeld, maar eerlijk? Wij waren niet onder de indruk. We liepen een half uurtje langs zeer rustige straten doorheen de wijk om dan in die toeristische buurt te komen, iets te drinken, en dan de metro richting hotel te nemen.

Tegen half zes waren we terug, allemaal doodop en met zere voeten en we namen dan ook een rustpauze.

Echt warm eten hoefde voor ons niet, een broodje was voldoende, en dus gingen we op zoek naar een Subway. Helaas, ook daar is een broodje blijkbaar niet gewoon ham en kaas met veel groentjes, maar vooral veel vlees met gesmolten kaas, bacon en saus en zo. Het brood mag zelfs niet zo genoemd worden, zei Bart, omdat er te veel suiker in zit. We aten dat op de hotelkamer op omdat die Subway ging sluiten, en morgen kijken we wel eens voor iets lichters. Nu, na Montréal zitten we in de natuur in een chalet waar we zelf kunnen koken en zo, dan gaan we wel voor gezondere dingen, vermoed ik.

Ik heb het nog kunnen rekken tot half elf, toen was ook mijn pijp uit. Maar yup, een prachtige dag.

Eén antwoord op “Canada dag 2: Montréal”

  1. ha ja jetlag, lastig eh.

    Ik ben al gewoon om die eerste nacht heel vroeg wakker te zijn. Op zich vind ik dat geen probleem, alleen dat het ontbijt in het hotel doorgaans nog niet open is, dus ik zorg altijd koeken enz mee te hebben voor die eerste nachtelijke honger. Al bij al vind ik naar westen vinden nog meevallen: doodop toekomen en moeten rekken, het niet meer volhouden en dan vroeg gaan slapen en flink doorslapen tot “vroeg in de ochtend”. En dan zijn wij doorgaans fris voor een eerste lange bezoekdag.

    Met Montréal heb ik nooit een goeie klik gehad, enkel daar wat aan de rivierkant en ik denk dat ik die wijk die je niet boeiend vond dan wel mooier vond …dat zijn zo statige huizen in lanen met bomen, meer studentenbuurt?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *