Schoolprojectje

Yup, ik ben iemand van de projectjes. Soms kan daar heel veel tijd over gaan, soms bestaan ze enkel in mijn hoofd, en soms worden ze ook beetje bij beetje uitgevoerd. Neem nu mijn lokalen op school: ik had al de 0.07 geschilderd en beginnen versieren, en toen was ik het kwijt. Tsja.

Intussen zit ik voornamelijk in het kleine lokaaltje van Klassieke Talen (nog steeds vaak gewoon Grieks genoemd) dat intussen ook helemaal geschilderd is.

We hebben toestemming voor nieuwe gordijnen, maar dat wil mijn collega op zich nemen, en dus hangen er nu al twee jaar gordijnen die er eigenlijk niet helemaal passen qua afmetingen, maar die ik destijds had gemaakt voor het vorige lokaal uit tafelkleren uit de Action.

De oude houten bankjes waren wel nog een doorn in het oog. Het is niet dat ik iets heb tegen die bankjes, wel integendeel: het zijn nog van die echte, authentieke houten banken van vroeger en ze hebben tonnen charme. Ooit hebben ze ze willen vervangen, maar moderne banken zijn net iets groter en kunnen er gewoonweg niet in.

Echter… die banken zijn volledig vuil en beschadigd. De vernis is vuil, ze zijn beklad met alle mogelijke onzin en vooral: er zitten putten en diepe krassen in, waardoor het moeilijk is om erop te schrijven. Nu had ik dus al een tijdje in mijn hoofd dat ik ze wilde afschuren en hervernissen. Dat is er deze examenperiode eindelijk van gekomen: de werkmannen hebben één bankje beneden gezet in het werkkot, ik heb hun schuurmachientje goed bekeken en schuurpapier gekocht en ben aan het werk gegaan. Op een klein half uurtje is het blad afgeschuurd, en gelukkig was er nog stevige vernis om ze opnieuw in de vernis te zetten, twee lagen. Er mogen zeker nog sporen zijn van gebruik, dat maakt het net mooi, maar de putjes zijn opgevuld en het ergste vuil is eraf. De pootjes ga ik ook herlakken wanneer er weer budget is voor lakverf, want die is duur en er is geen geld meer. En tijd wil ik wel spenderen aan school, maar geen extra geld.

Soit, ik ben echt wel tevreden met het resultaat van dat eerste bankje. De rest komt wel wanneer ik wat tijd heb en het droog is buiten, want dat afschuren ga ik echt niet binnen doen. Maar oordeel vooral zelf.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *