Omdat het nu volop aspergetijd is, gaf Weight Watchers de eerste week van mei een aantal recepten met asperges mee in zijn weekboekje. Eentje ervan sprak me echt wel aan, en dus zette ik het vandaag op het menu.
Voor één persoon heb je nodig:
– 50 gr ongekookte basmatirijst
– 1 koffielepel sesamzaadjes (optioneel, ik liet ze weg omdat de kinderen ze niet lusten)
– 130 gr kipfilet in reepjes gesneden
– 1 koffielepel olie
– 200 gr groene asperges (en ik had het verkeerd opgeschreven en had witte mee. Niet erg, uiteraard)
– 40 gr shiitake
– 1 kleine ui
– een halve chilipeper (die er ook uit is gegaan wegens te straf voor de kinderen)
– 1 teentje knoflook, geperst
– 60 ml groentebouillon
– 1 eetlepel sojasaus
– 4 cocktailtomaatjes (die blijkbaar verdwenen waren, tsja…)
Kook de rijst, rooster de sesamzaadjes (zonder vet), bak de kipfilet 7 minuten in de olie. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan. Snij de asperges, shiitakes, ui en pepertje in stukjes, bak alles ongeveer 5 minuten met de knoflook in de pan van de kip. Giet er de bouillon en de sojasaus bij, laat nog eens 8 minuten garen.
Halveer de tomaatjes, doe ze samen met de kip in de pan. Bestrooi met sesamzaadjes, dien op met de rijst.
10 punten per persoon, en verdomd lekker.