Ik ben grote fan van mijn nieuwe kookboek ‘Gezond Gezin’, maar als u hier af en toe komt lezen, wist u dat vast al.
Ik had op pagina 170 het recept gezien van de lamstajine (tien propunten per portie, couscous inbegrepen), en man, dat zag er lekker uit!
Gisteren heb ik dus twee lamsbouten ontbeend, het vet weggesneden, in blokjes gehakt, en met flink veel kruiden een nachtje in de koelkast gezet. Deze morgen om negen uur was ik alweer bezig: een ajuintje snipperen, wat koriander, en het vlees bakken.
Daarna een deel van de groenten erbij, bouillon, en twee uur laten sudderen. Intussen had ik dus meer dan tijd genoeg om de rest van de groenten te snijden.
Nog een uur (en een grotere kookpot) later was de stoofpot klaar, maar het ganse huis was al de hele ochtend vervuld van de heerlijkste geuren, vooral dan van de ras el hanout.
Ik heb er nog couscous bij gemaakt, en we hebben er allemaal bijzonder smakelijk van gegeten. Ik dacht zelfs dat Merel ging omverrollen, zoveel heeft ze ervan gegeten.
En weet je? Ik heb nu nog twee heerlijke porties in mijn vriezer zitten 🙂
Amai, dat ziet er weer lekker uit.
Op zo’n dagen wilde ik dat ik kon koken.
Of dat uwen diepvriezer per ongeluk hier staat.