Ik zag het recept staan op p. 284 van het nieuwe kookboek Gezond Gezin van de Weight Watchers, en vond dat ik het wel eens kon uitproberen.
Het recept zelf krijgt u niet, daarvoor moet u het boek maar aanschaffen (en anders krijg ik problemen met copyright en al), maar ik kan u wel de stap voor stap foto’s tonen, waar een beetje kok ook mee aan de slag kan natuurlijk :-p
De volgende keer neem ik wel een kleinere ovenschotel, dan is het wat beter verdeeld. Ik heb er uiteindelijk maar één teentje knoflook in gedaan, drie ipv. vier tomaten, en de champignons stonden ook niet in het recept. Maar het was wél heerlijk, een dikke dikke aanrader! Negen propunten per persoon, overigens.
Ingrediënten:
– 400 g. lamsgehakt
– twee courgettes
– vier tomaten
– ajuin
– twee teentjes knoflook
– paprikapoeder
– komijnpoeder
– peper en zout
– 300g aardappelen
– twee koffielepels olijfolie
– provençaalse kruiden
– 500 g light geraspte kaas
– 200 ml. light room 5%
– 250 g champignons
Bedankt, binnenkort staat dat hier ook op het programma:-)