Als nieuwjaarscadeau hadden we mijn schoonouders een chef aan huis cadeau gedaan: op die manier konden we genieten van een heerlijk diner, zonder dat mijn schoonma er al dat werk aan had (en de bijhorende stress) en dat we niet op restaurant hoefden met de kleintjes.
Het was een beetje in uitgesteld relais, maar vandaag mochten we wel gaan eten 🙂 Dat Nelly er geen werk meer aan zou hebben, was bijzonder relatief: het huis moest wel gepoetst zijn tot in de kleinste hoekjes, ze was een extra grote tafel gaan halen bij de buren, had een nieuw compleetje, was naar de kapper geweest, en had zelfs menukaarten laten maken. Zo is ze dan wel weer, mijn schoonma.
Toch was het bijzonder gezellig: het vertrouwde van het eigen huis, compleet met kamers waar de kleintjes konden slapen, en toch het gemak van een restaurant. Zij komen de tafel dekken, zij doen de bediening, en na afloop merk je niet eens dat er iets gebeurd is, want je keuken ligt smetteloos, ze nemen zelfs de vuilbak mee en slaan een dweiltje (al weigerde Nelly dat laatste categoriek).
Het menu was succulent, op zo’n manier zelfs dat ik de hapjes en het dessert vergeten fotograferen ben. Ach ja…
Maar u krijgt alvast de omschrijvingen:
* Champagne J.M. Gobillard Brut Grande Réserve met mini huisgemaakte hapjes.
* Kreeft. Fris slaatje van quinoa met groene kruiden, boontjes en tapastomaatjes. Eitje met mayonaise en cocktailsaus.
* Gebakken ganzenlever, gecaramelliseerde appeltjes, aceto balsamico siroop
* Filet pur van Belgisch witblauw rund. Béarnaise en bloemkoolmousseline, Provençale en gepersilleerde mille-feuille van Charlotte de France, aardappelen natuur en broccolipuree.
* Sabayon van Kriekbier, vers fruit, vanilleroomijs en sinaasappelkantkoekje
Hier dus geen foto van, maar wel de tussenin spelende kinderen
* Moka met huisgemaakte zoetigheden (en de pralines en eitjes die Nelly nog gekregen had)
En dan vragen mensen zich af waarom ik naar de Weight Watchers moet…
Ziet er inderdaad zeer plezant en uiteraard zeer lekker uit. Maar toch hé, eet ik een goed stuk vlees nog liefst zonder een klets saus erop, die mag van mij totaal apart liggen en ik dop daar dan wel eens in als ik dat wil.
Prachtige fotos dank je gudrun