In de reeks ‘als ’t zo simpel is, waarom maakt ge ze dan niet wat meer?’ stel ik u vandaag voor: de currysoep.
Benodigdheden (voor vier serieuze porties):
– boter
– twee of drie ajuinen, al naargelang de grootte. Het mag serieus wat zijn.
– currypoeder, al dan niet pikant
– vier kippenbouillonblokjes
– melk
– bloem
– eventueel peterselie om af te werken
Werkwijze:
– snipper de ui fijn (hij wordt niet meer gemixt, dus vrij fijn) en bak hem glazig in de boter
– strooi er royaal wat currypoeder op. Ik meng pikant en niet-pikant door elkaar.
– giet er een halve liter water bij (of zoiets), doe er de vier bouillonblokjes bij, en laat een tien minuutjes koken
– los een eetlepel of twee bloem op in een kommetje melk tot er geen klonters meer zijn, en kiep dat bij de rest.
– breng opnieuw aan de kook, laat even stevig doorkoken, en doe er melk en water naar smaak bij, en eventueel extra curry.
En dat is het. Simpel, en lekker!
Currysoep, currysoep, zeg vrouwtje lief, ik zit te wachten op de geboorte van je dochtertje hahaha.
Het is al dinsdagavond, ik hoop toch dat je kinneke al op onze wereld is en dat je in alle liefde samen met je echtgenoot en zoontjes van dit wolkje aan het genieten bent.
Heeft de dochter zich al laten zien?? 🙂