En jawel, hier is de wekelijkse soep weer. Nog steeds poepsimpel, klaar op vijf minuten (als je de kooktijd niet meerekent), bijzonder voedzaam en zo goed als geen calorieën.
Kobe vond het zalig om mee te helpen, en stond in zijn keukenschort courgette te snijden.
Ingrediënten (voor ongeveer vier porties)
– boter
– een dikke ajuin
– een poot prei (daarvoor heb ik er altijd in de diepvries zitten) en eventueel selder
– een mooie stevige courgette
– kippenbouillonblokje
– dille
– peper en zout
Werkwijze:
Goh, de werkwijze bij soep is eigenlijk basically altijd dezelfde:
– snij de ajuin in stukjes (hoeft niet fijn te zijn) en bak hem glazig in de vetstof
– was de courgette, snij de steelaanzet eraf, en snij de rest ongeschild in stukken. Gooi in de pan met de rest van de groenten, en laat stoven.
– voeg een halve liter water toe, het bouillonblokje, en laat op een zacht vuurtje 20 minuten koken.
– haal er de staafmixer door, en voeg een halve liter melk toe. Ik had nog een klutsje room staan en heb dat er ook bijgekieperd. Laat even opkoken.
– kruid af naar smaak. Met dille smaakt dit heerlijk, vind ik persoonlijk.
Smakelijk!
Mmmmmm
Die ziet er heerlijk uit!