In de categorie bijzonder simpele maar overheerlijke soepen 🙂
Ingrediënten:
– een dikke ui
– vetstof
– een paar stengels prei of twee handenvol diepvriesprei
– klein beetje selder (ik lust dat niet dus ik laat dat eruit)
– bouillonblokjes
– een doosje kruidenkaas naar wens (kan Boursin zijn, maar evengoed iets van de Aldi)
– peper en zout
Werkwijze:
– snij de ui in stukjes (hoeft niet fijn te zijn) en bak hem glazig in de vetstof
– doe er de fijngesneden groenten bij, en voeg wat water toe. Laat stoven.
– voeg de bouillonblokjes toe en roer om tot die opgelost zijn
– doe er nog extra water bij, en haal er de staafmixer door. Laat even stevig doorkoken.
– voeg de kruidenkaas toe, mix nog even door, maar laat niet meer koken
– kruid af naar smaak, en dien op met wat peterselie of zo
Smakelijk!
Mmmmm, Gudrun, je doet me altijd ZO’N zin krijgen in soep!