Dit vind ik persoonlijk één van de simpelste en lekkerste soepen om te maken.
Ingrediënten (4 ruime porties):
– 250 gr. champignons, die liefst zelfs al wat bruinig uitslaan. Ideaal voor dat bakje dat je vergeten was in je koelkast
– 2 uien
– vetstof
– bouillonblokjes
– melk (of room)
– peper en zout
Werkwijze:
– snipper de ui fijn en bak hem in de vetstof tot hij glazig wordt
– snij de champignons in grove stukken, doe ze met wat water in een mixkom, en mix ze fijn. Giet de bruine brij in de kookpot bij de uien. Laat even doorstoven.
– voeg er extra water toe (nog zeker niet de ganse hoeveelheid), de bouillonblokjes, en laat even doorkoken
– voeg naar smaak melk (ik doe er nogal veel in) of room toe, en kruid af. Best niet meer laten doorkoken nu.
Smakelijk!
Ik doe er geen uien, maar wel een paar sjalotjes in, dus niet te veel eigenlijk, en kippenbouillon. Daar na mix ik door de melk ook nog wat bloem, kwestie van wat consistentere( wat een woord!) soep te hebben, en dan wél nog laten koken. Dan de rest van het water erbij… Zo, moeder heeft gesproken! ( ’t Was tenslotte een recept van mij hé)
Mmmja, champignonsoep. I-de-jaal voor een herfstavondje.
Maar hoeveel water kapt een mens daar juist in? Wannabe-kok, dat wel, maar van hoeveelheden nog geen gedacht.
Hangt er eigenlijk van af hoe dik je je soep wil. Ik heb de mijne graag vrij lopend, vandaar. Moet je zelf een beetje zien.