In weer als dit is het veel te warm om warm eten te maken, vind ik. Kan je je voorstellen dat je nu stoverij met frieten eet? Of hutsepot of zo?
Ideaal is een pastasalade: fris, voedzaam, weinig calorieën, en gewoon lekker.
Ik vind altijd maar wat uit op het moment zelf, maar die van deze middag was wel bijzonder goed geslaagd, vond ik. De hoeveelheden moet je zelf maar zien, dat is bij mij nattevingerwerk. De werkwijze:
– Kook spirelli’s beetgaar (zeker niet te lang), spoel ze ruim af met koud water, en laat ze uitlekken.
– Snij kipfilet in kleine stukjes, en bak ze mooi bruin in olijfolie. Kruid ze rijkelijk met peper en zout, tijm, oregano, basilicum en rozemarijn. Laat afkoelen. Tip: doe een schort aan als je in je bikini staat, want het spat :-p
– Bak in dezelfde pan een fijngesneden gele paprika gaar.
– Snij een bakje champignons fijn, en stoof ze gaar in een steelpannetje. Laat afkoelen.
– Snij de inhoud van een blik perziken op sap (de verse zijn nog net niet goed genoeg nu) in kleine stukjes.
Meng alles door elkaar, voeg eventueel wat zwanworstjes toe (de kinderen zijn daar nogal gek op, voor mij hoeft het niet), en werk af met ene eetlepel of twee mayonaise. Laat goed koud worden in de ijskast.
Smakelijk!
Hmmmmjam… de combo gele paprika/perzik kende ik nog niet. Van de week eens uitproberen sè…